In de alledaagse taal spreken we meestal gewoon over “de airco”. Meestal wordt deze term gebruikt om het systeem te beschrijven dat voor verkoeling zorgt bij zomerse temperaturen. Dit was in het verleden van toepassing bij de vroegere generaties van voertuigen, toen de airconditioning met enkel deze specifieke functie werd ingebouwd bij voertuigen. Autoingenieurs hebben inmiddels een nieuwe generatie ontwikkeld, het zogenaamde “HVAC”-systeem: Heating, Ventilation, Air Conditioning.

What does the HVAC system regulate throughout the year?


Temperatuurregeling:

In de zomer zorgt het HVAC-systeem voor verkoeling en in de winter zorgt het voor de verwarming van het voertuig. Wist je dat? In de winter zijn de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten groter. In de zomer variëren de temperaturen meestal van 20 °C binnen in de auto tot 30 °C buiten, dus gemiddeld een verschil van 10 °C. In de winter zijn de verschillen groter, variërend van 0 °C buiten tot 20 °C binnen in het voertuig. Hoe groter de temperatuurverschillen, hoe meer condensatie er op de verdamper zit. Meer condens vormt een perfecte bodem voor micro-organismen. Dit is één van de redenen waarom u de airconditioning in het voor- of najaar niet moet uitschakelen. Bij uitschakeling van het systeem vindt er geen vochtregulatie plaats.

Ontwasemen:

Tijdens de koudere maanden regelt het HVAC-systeem de luchtvochtigheid en voert het overtollig vocht af. Deze functie helpt om mist van de autoruiten te verwijderen.

Ontdooien:

In de winter doet het HVAC-systeem opgehoopt ijs smelten van autoruiten.

Bewezen effectiveit

Airco-Clean® werd succesvol getest door onafhankelijke onderzoekslaboratoria. Test EN14476 + A2:2019 toonde aan dat Airco-Clean® 99,99% van alle virussen binnen de 15 minuten van airconditioning oppervlakken elimineert, inclusief SARS-COV-2 ( COVID-19).

Aircomatic® & Airco-Clean® behandeling

  • Het vernevelingsproces garandeert contact met alle onderdelen van het aircosysteem (ook met de filter en de verdamper).
  • Verwijdert virussen en bacteriën van oppervlakken van airconditioningsystemen.
  • Vermindert slechte geuren komende uit het aircosysteem door het verwijderen van kiemen (bacteriën en schimmels).

Gebruik biociden veilig. Lees vóór het gebruik eerst het etiket en de productinformatie.