Onze Missie

De voorkeursleverancier worden van specialistische chemicaliën voor de automobielmarkt

Wynn’s heeft een goed gestructureerd, wereldwijd verkoopnetwerk van dochterondernemingen en distributeurs. Wynn’s is al 80 jaar toonaangevend op het gebied van motorbehandelingen. Het merk Wynn’s is wereldwijd aanwezig: in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië

10 goede redenen om Wynn’s additieven te gebruiken

Een auto is meestal de op één na grootste investering die iedereen doet, na zijn huis. Een motor krijgt tijdens zijn levensduur veel te verduren. Slijtage, vuil, hitte, lekkage, enz. Wynn’s additieven zijn een alternatief voor mechanische reparaties en bieden belangrijke voordelen voor kunnen voertuigwerkplaatsen:

 1. Herstel van motorprestaties
 2. Preventie van vroegtijdige veroudering
 3. Bescherming en smering van voertuigonderdelen
 4. Vermindering van schadelijke uitlaatemissies
 5. Optimisalisatie van het brandstofverbruik
 6. Herstellingskosten verlagen en autopech voorkomen
 7. Reiniging van vuile systemen
 8. Voorkomen en stoppen van lekken
 9. Preventie van seizoensgebonden problemen
 10. Bestrijding van slechte geuren

Wynn’s Additieven

Wynn’s biedt een gamma brandstof-, olie- en koelvloeistofadditieven om problemen die de werking van de motor beïnvloeden te voorkomen en op te lossen. Als alternatief voor mechanische reparaties kunnen veel voertuigproblemen worden opgelost of voorkomen. De 3 kenmerken van Wynn’s additieven:

 • Optimale prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Efficiëntie
 • Eenvoudige toepassing

Onze Geschiedenis

1939 In 1939 ontdekte Chestien Wynn een formule genaamd “Wynn’s Friction Proofing” Oil. Dit was de grondlegging van Wynn Oil Company.

Gedurende de volgende 75 jaar heeft Wynn’s verder wereldwijd uitgebreid en de ontwikkeling van nieuwe technologische vooruitgang voortgezet om aan de voortdurend veranderende behoeften van de autobranche te beantwoorde
1940 Het duurde echter niet lang voordat er een vertegenwoordiger werd aangenomen, zodat Chestien zich verder kon toespitsen op de productie en verpakking van de producten. Helaas, net toen de business in volle expansie was, begon Wereldoorlog II. De Wynn’s vertegenwoordiger ging bij de marine en Chestien Wynn kon niet langer chemicaliën en smeermiddelen bekomen om zijn product te produceren. 1946 De Tweede Wereldoorlog eindigt. De productie werd hervat. 1947 De zoon Carl E. Wynn vervoegt zich bij zijn vader’s bedrijf en verplaatst de productie naar zijn garage waar twee wagens in kunnen. Op 28 mei 1947 werd het bedrijf Wynn Oil Company opgericht en gevestigd in Californië, 1222 Duarte Road, San Gabriel. Er werd toen per dag een gemiddelde van 40 dozen producten geproduceerd.

Wynn begint dan met de ponsoring van races en race auto’s.
1947 1 april 1948. Een hevige brand vernielde de productie in de garage. Heel kort daarna zorgde men ervoor, dat er opnieuw materiaal en machines waren om de productie te hervatten in een tijdelijke locatie in Azusa, Californië.

Een vlucht werd gemaakt in een Luscombe Silvaire vliegtuig ZONDER OLIE IN DE CARTER. Het vliegtuig vloog 7 minuten zonder olie (de motor werd behandeld met Wynn’s Friction Proofing, om aan te tonen dat dit product doordringt in de oppervlakte van bewegende metalen delen en een beschermende smeerfilm vormt).
1949 “The Deep Sea Test” vond plaats in Newport Beach, CA in juni. Twee motoren werden 14 dagen lang ondergedompeld in zout water. Een van de motoren werd behandeld met Wynn’s Friction Proofing Oil, de andere motor niet.

RESULTAAT : Terwijl ze nog nat waren, startte de motor behandeld met Wynn’s Friction Proofing onmiddellijk, de andere niet.
1950
Johnny Parsons reed de Friction Proofing Special race auto en won de Indianapolis 500 race.
1954
Jarenlange testen met auto’s over een testperiode van 100.000 mijl (160.000 km) werden uitgevoerd om aan te tonen dat het product slijtage en brandstofverbruik vermindert.
Onafhankelijke deskundigen bevestigden de juistheid van de test, die aantoonde dat met de Wynn’s Friction Proofing producten 10,1 % meer kilometers konden gereden worden, de schade aan de lagers verminderde met 44,7 % en de wrijving bij het starten verminderde met 21,6 %.
1957
De vestiging van een nieuw wereldwijd snelheidsrecord in 1957 op de Bonnevillle zoutvlakten door de Wynn's Friction Proofing "Streamliner" bezorgde de firma enorme publiciteit.

De mooie gestroomlijnde wagen, uitgerust met drie tandemmotoren, werd bestuurd door Roy Leslie (een distributeur) en reed meer dan 435 km/h (270 mph) wat toen de hoogste snelheid over land was, die ooit bereikt was.
1958
Wynn’s Belgium werd opgericht in 1958 in Sint-Niklaas in België. De hoofdactiviteit van de firma is de productie en export van het Wynn’s productengamma naar West en Oost Europa, Afrika, het Midden Oosten en India.

Momenteel is de totale oppervlakte meer dan 8.000 m², die bestaat uit een moderne goed uitgeruste productie eenheid, een magazijn, een R&D labo en de administratie.

Wynn’s Belgium produceert meer dan 400 producten voor voertuigen. De R&D afdeling speelt hierin een voorname rol. Hooggekwalificeerd personeel ontwikkelt nieuwe producten om aan de behoeften van de markten in Europa, het Midden Oosten en Afrika te beantwoorden.
1958-1959
Twee nieuwe records worden gevestigd tijdens lange afstand vluchten voor lichte vliegtuigen. Het eerste op 1200 uren en het tweede op 1650 uren werden gevestigd door een vliegtuig beschermd met Wynn’s Friction Proofing. “Old Scotchman”, een Cessna uit Dallas, Texas vestigde het 50 dagen, 1200 urenpunt. De “Hacienda” uit Las Vegas, Nevada, vestigde een nieuw record van 64 dagen, 22 uren en 19 minuten. De federale luchtvaartautoriteiten certificeerden de Wynn’s producten voor gebruik in lichte vliegtuigen.
1965 De Wynn’s producten kunnen gezien worden in de film “The Family Jewels” van Jerry Lewis.

Johnny Cash neemt deel aan de Lake Havasu bootraces in de Wynn”s “Ring of Fire”.

1966 Don Garlits, de superster van de zich ontwikkelende sport “drag racing” stelde vast dat de krachtige motor van zijn “dragster” beschermd was tegen het vastlopen van de zuigers als hij Wynn’s gebruikte. Het vrijwillig gebruik van Wynn’s producten leverde hem een sponsoring door de firma op, een overeenkomst die vele jaren zou duren. 1972 In 1972 werden Wynn’s producten door NASA gebruikt tijdens maanmissies om kritische onderdelen tegen extreme hitte en koude te beschermen. 1995 In 1995 behaalde Wynn’s Belgium het ISO 9001 certificaat. Zo wordt het kwaliteitssysteem op peil gehouden, kosten en rendement zijn onder controle, alsook het kwaliteitsniveau van onze producten en productieproces. 1997 In september 1997 werd het "Wynn's European Technical Training Centre" operationeel, waar trainingssessies gegeven worden voor klanten, alsook voor de verkoop en marketing mensen van distributeurs en filialen. De commerciële strategie van Wynn’s Belgium concentreert zich op de export, die meer dan 96 % van de totale omzet vertegenwoordigt. Er is een grote uitdaging voor Wynn’s Belgium weggelegd, die momenteel samenwerkt met meer dan 90 distributeurs in ongeveer 65 landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika.

Het werk van Wynn’s Belgium wordt bekroond met de „Oscar voor de Export 1997“, die wij als een officiële erkenning van onze gevoerde dynamische exportpolitiek beschouwen.
2005 In 2005 werd Wynn’s deel van de Performance Polymers & Fluids divisie van Illinois Tool Works. Illinois Tool Works Inc. (NYSE:ITW) ontwerpt en produceert een serie hoogtechnologische bevestigingsmiddelen en onderdelen, machines en hulpsystemen en specialiteiten en uitrustingen voor klanten in de gehele wereld. Een Fortune 200 veelzijdige productiefirma met meer dan 90 jaar geschiedenis. ITW Performance Polymers produceert en verkoopt kleefmiddelen en afdichtingsmiddelen aan de toeleveranciers van autofabrikanten. Ze verkopen ook onderhouds- en reparatieproducten, rechtstreeks en via een wereldwijd netwerk van industriële distributeurs. De belangrijkste markten zijn industriële reparatie en onderhoud, auto’s, transport, marine, prefab woningen, composietmaterialen, constructie en aftersales voor voertuigen. 2019 Wynn's viert zijn 80-jarig jubileum! Gedurende 80 jaar ontwikkelt Wynn’s additieven om de vervuiling van het brandstofsysteem tegen te gaan en voertuigproblemen op te lossen. “Specialist in Additives” – we doen onze slogan alle eer aan.